הקיץ עונה שבה יסוד האש דומיננטי, ובלי קשר לאיזה טיפוס אנחנו יהיה צורך ברמה כזאת או אחרת לצנן את הגוף .
באיורוודה יש התייחסות לעונות השנה ולהשפעה שלהן על הגוף במיוחד בהקשר לאש העיכול ה"אגני".
הגישה היא שרוב המחלות נגרמות כתוצאה מאש עיכול חלשה שאינה יכולה לפרק ולספוג טוב
את המזון וגורמת להצטברות של רעלים באזורים שונים בגוף .עם בואו של הקיץ וכשהחום בחוץ גובר נרגיש שהתיאבון פוחת, הגוף מאותת לנו שיש צורך לערוך שינויים בתזונה ובאורח החיים ולהתאים אותם למזג האוויר.
בקיץ מומלצות ארוחות קלות ובכמויות קטנות. יש להמעיט בטעמים המגבירים חום: חריף, מלוח וחמוץ.
כשחם, באופן טבעי נרגיש צמאים יותר וגם נשתה יותר מהרגיל, במיוחד נשתוקק לשתייה קרה ואפילו קפואה. למרות המשיכה לזה, רצוי לשתות משקאות בטמפרטורת החדר. קור מוגזם וקרח עלולים לפגוע ולהחליש את אש העיכול בדומה למים קרים שנשפוך על להבת אש. המשקאות המומלצים יהיו אלו שהאנרגיה שלהם קרה ואינם פוגעים ב"אגני": מים, מי קוקוס או חליטות שצוננו לטמפרטורת החדר כגון: נענע, עלי ורדים, זרעי כוסברה ולימונדה קיצית*
במידה ונרגיש בשעות הצהריים עייפות, נאפשר לעצמנו לנוח כעשרים דקות בשכיבה על צד שמאל.
בקיץ העיסוי העצמי (abhyanga) מומלץ להיעשות בשעות הבוקר המוקדמות לפני הרחצה או בין הערביים עם שמן קוקוס או שמן חמניות. אפשרי להוסיף לשמן 2- 3 טיפות משמנים אתרים המתאימים לקיץ: סנדלווד, מנטה, עשב לימון, ורדים ולבנדר.
פעילות גופנית מומלצת בשעות הבוקר המוקדמות או לאחר שקיעת השמש. טיולי ערב לאורו המקרר של הירח ובמידה ונרצה להתקרר עוד יותר נלך ברגליים יחפות על דשא רווי טל.
מתכון לימונדה אלקטרוליטית קיצית
מיץ מלימון סחוט עדיפות מסוג ליים (הליים טעמו חמוץ ומעט מריר והוא פחות מחמם מלימון רגיל)
קנקן עם חצי ליטר מים
כפית אחת סוכר נבט (סוכר שהגבישים נראים כמו קריסטל ואיכותו מקררת)
קמצוץ מלח הימלאיה (מלח שאיכותו מקררת ומוסיף מינרלים למשקה)
בהגשה ניתן להוסיף עלי נענע טריים ופלחי לימון.